Ξεκινούν οι αιτήσεις των Νέων Αγροτών

Πήρε ΦΕΚ η απόφαση που ορίζει τις λεπτομέρεις εφαρμογής του μέτρου 6.1 "Νέοι Αγρότες" και αναρτήθηκε η προκύρηξη του μέτρου.

Η περίοδος κατάθεσης των αιτήσεων αρχίζει τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου και ολοκληρώνεται στις 30 Νοεμρίου. Η υποβολή θα γίνει ηλεκτρονικά από μελετητή άρα είναι απαραίτητο ο φάκελος νε είναι πλήρης αφού δεν θα υπάρχει δυνατότητα συμπληρώσεων μετά την καταληκτική ημερομηνία.

Βασικές προϋποθέσεις είναι ο υποψήφιος να είναι νεοεισερχόμενος στον αγροτικό τομέα, να έχει υποβάλλει ΑΕΕ για το 2016 και το ελάχιστο μέγεθος της εκμετάλλευσης να καλύπτει την απαίτηση του ακαθάριστου εισοδήματος (βάσει δεικτών του ΥΠΑΑ&Τ) των 8.000 ευρώ.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται επίσης στο κομμάτι της μοριοδότησης αφού σύμφωνα με το Υπουργείο δεν θα υπάρξει αύξηση προϋπολογισμού ώστε να ενταχθεί το σύνολο των αιτούντων, όπως σε προηγούμενες προκυρήξεις. Επιπλέον θα πρέπει να καλύπτεται η απαίτηση για συγκέντρωση τουλάχιστον 45 μορίων από τους υποψηφίους διαφορετικά αποκλείονται από το μέτρο.

Για την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα διατεθούν 17.700.000 ευρώ και οι ενίσχυση που θα λάβουν όσοι ενταχθούν θα κυμαίνεται από 17.000 έως 22.000, ανάλογα με την κατεύθυνση της εκμετάλλευσης και την περιοχή στην οποία βρίσκεται. Όπως προκύπτει από τα παραπάνω η πίστωση επαρκεί για περίπου 1000 νέους αγρότες όμως λόγω του έντονου ενδιαφέροντος για το μέτρο υπάρχει πάντα η πιθανότητα να μην ενταχθούν όλοι όσοι καλύπτουν τα ελάχιστα κάτι που κάνει ακόμη πιο σημαντικό το σκέλος της μοριοδότησης.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το μέτρο και για την υποβολή της αίτησης μπορείτε να επικοινωνείτε τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στο τηλέφωνο 697 4749913, στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου info@sfg.gr ή στη φόρμα επικοινωνίας του site.